over-janita

OVER JANITA

Ondanks dat ik al jaren werkzaam was als kapster, ben ik "pas" in 2003 voor het eerst echt in aanraking gekomen met haarwerken. De reden hiervoor was dat bij mij kanker werd ontdekt en de chemotherapie mijn haar deed uitvallen. Ik werd kaal!!

Ik ben dus voor velen van u een lotgenoot en daardoor ook ervaringsdeskundige. Als kapster, met het haar altijd in de krul, vond ik het vreselijk om kaal te worden. Ik moest er niet aan denken om met een sjaal of hoofddoek de straat op te moeten. Voor mij was een haarwerk een welkome uitkomst.

Een goed haarwerk is tegenwoordig bijna niet meer van echt te onderscheiden. Daardoor voelde ik mij weer een stuk zekerder in het openbaar, mede doordat niet iedereen direct kon zien dat ik ziek was.
Haarwerkspecialist Kampen

BAAN IN HET HAARWERK

Nadat ik alle chemo's had doorstaan, mijn eigen haar weer was aangegroeid en de onderzoeken mij weer een toekomst gaven, kwam ik toevallig in aanraking met een baan in het haarwerk. Dit was voor mij als herintredende kapster een geweldige uitdaging.

Helaas werd bij mij, na 2 jaar, opnieuw kanker ontdekt wat op dat moment het einde van deze nieuwe uitdaging betekende. Ook deze keer was het voor mij geen discussie: ik wilde, koste wat het kost, mijn uitstraling als goed verzorgde vrouw behouden. Dit betekende voor mij wederom een haarwerk. Vele onderzoeken en kuren later, leek het met mij weer de stabiele kant op te gaan. Ik heb mijn uitdaging weer opgepakt, echter dit keer in mijn eigen praktijk voor haarverzorging, haarwerk en grimeren.

Na eerst de markt te hebben verkend, ben ik in contact gekomen met een aantal producenten/leveranciers met modische haarwerken voor de vrouw van deze tijd . Ondertussen heb ik diverse technische en mentale trainingen gevolgd. Na weer tweeëneenhalf jaar leek ik kankervrij te zijn en dacht ik mijn leven, na alle ellende, weer op de rit te hebben.

Tot de zomer van 2009. Weer voelde ik me niet goed. Ik was vaak zwak, voelde me ziek en misselijk. Heb heel veel overgegeven. Nog meer hoofdpijn. Moe, héél veel slapen.

CONTROLEBEZOEK

Toen ik tijdens mijn controlebezoek in het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis te Amsterdam weer een aanval van overgeven kreeg, vertrouwde mijn arts het niet.

Na een MRI scan bleek ik 2 hersentumoren te hebben. De tumoren waren al zo groot als mandarijnen en drukten tegen elkaar aan, dit kon mijn dood worden. Omdat mijn lichaam verder schoon van kanker was, wilden ze mij zo snel mogelijk opereren.

Op 27 oktober 2009 ben ik aan de eerste tumor geopereerd en de tweede operatie was 11 dec 2009. 7 januari 2010 begonnen de hersenbestralingen. Na weer een jaar uit de running te zijn geweest, ben ik langzaam weer tegen de berg op geklommen.

Helaas ben ik nog steeds niet de oude, maar ik pluk zoveel mogelijk mijn dagen. Achter de wolken schijnt immers altijd de zon... Ook nu heb ik mijn uitdaging weer opgepakt: mijn eigen praktijk voor haarverzorging en haarwerk.

Graag wil ik u daar van dienst zijn, u helpen met mijn persoonlijke ervaring. Wilt u hiervan gebruik maken, neem dan contact met mij op voor een vrijblijvende afspraak.
Janita Kroes

OPLEIDING VISAGIE

In december 2007 heb ik de opleiding afgerond voor tv-, foto- en feestvisagie. Ik heb deze opleiding gevolgd omdat het een mooie aanvulling is op haarverzorging/haarwerk en omdat ik vaak de vraag kreeg van mijn klanten of ik alles kon doen: én het haar én het gezicht opmaken.
Daarnaast kreeg ik veel vragen van chemo patiënten: "Hoe moet ik mij nu opmaken". Nadat het haar en wenkbrauwen zijn uitgevallen, is het voor chemo patiënten vaak heel moeilijk om er uit te blijven zien zoals ze dat zelf graag willen. Juist voor deze mensen is het prettig dat ik ze nu persoonlijk advies kan geven. Niet alleen voor het haarwerk, maar ook hoe maak je je zo mooi en natuurlijk mogelijk op.

Make-up studio is een perfect produkt waarmee ik ook goede tips kan geven voor het tekenen van wenkbrauwen. Mede daardoor kan ik mijn klanten nu een totaalpakket bieden.

TELIVISIE PRODUCTIES

Na mijn opleiding heb ik eerst ervaring opgedaan tijdens meerdere televisie producties in Hilversum. Dit was voor mij een mooie aanloop naar Brug TV, waar ik de visagie verzorg voor de presentatie en gasten.

Een aantal presentatoren hebben bij mij een cursus visagie gevolg en doen inmiddels een groot deel nu zelf.

Ook verzorg ik regelmatig de visagie bij feesten. Hier kreeg en krijg ik vaak de vraag of men lipstick of oogschaduw bij mij kan kopen. Om aan die vraag te voldoen kunt u de producten van het merk "Make-Up Studio" ook bij mij kopen.

Make-up Studio is een merk wat professioneel, hypoallergeen en dierproef vrij is (niet op dieren getest). Ik heb oogschaduw, lipsticks, foundion, rouge enz op voorraad in vele kleuren.

INFORMATIE OVER KANKER

Als je met kanker te maken krijgt, bij jezelf of bij een naaste, dan wil je hierover veel informatie. Hieronder plaats ik daarom een aantal links naar websites die je kunnen helpen bij het vinden van de juiste informatie.

Haarwerkspecialist Kampen

STICHTING PINK RIBBON

Stichting Pink Ribbon, de strijd tegen borstkanker. Vrouwen en mannen bewust maken van (het risico op) borstkanker. Dat is in één zin de kernactiviteit van Stichting Pink Ribbon. De stichting is in 2003 opgericht om de activiteiten rond deze bewustmaking te organiseren... (lees meer)
Haarwerkspecialist Kampen

KWF Kankerbestrijding

KWF Kankerbestrijding. Hier vindt u informatie over de verschillende aspecten van kanker. Over behandeling, opsporing, verloop en oorzaken van de meest voorkomende kankersoorten. Ook vindt u informatie voor patiënten en naasten over het leven met kanker...(lees meer)
Haarwerkspecialist Kampen

Het Nederlands Kanker Instituut

Het Nederlands Kanker Instituut - Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis bestaat uit een wetenschappelijk onderzoeksinstituut en een gespecialiseerde kliniek...(lees meer)
Zoutkamer Kampen

Mammarosa

Informatie over borstkanker voor allochtone vrouwen. Deze site geeft informatie over borstkanker in uw eigen taal, zowel gesproken als geschreven. De site is een aanvulling, maar zeker geen vervanging van uw huisarts...(lees meer)

Hoofdkwartier Janita Kroes is lid van de ANKO afdeling Haarwerk Specialisten & SGC en als zodaning daarbij aangesloten.

De ANKO afd. Haarwerk Specialisten heeft tot doel leveranciers te kwalificeren in de gezondheidszorg. Erkende leveranciers voldoen aan de strenge eisen die uitmonden in kwalitatief hoogwaardige levering van hulpmiddelen.

HAARWERKSPECIALIST KAMPEN

Reigerweg 15
8263 BB Kampen
Tel. 06 4155 6026

janita@haarwerkspecialistkampen.nl
www.haarwerkspecialistkampen.nl

Volg ons ook op:

OPENINGSTIJDEN

MAANDAG :
DINSDAG :
WOENSDAG :
DONDERDAG :
VRIJDAG :
ZATERDAG :
ZONDAG :
GESLOTEN
09:00 - 20:00 uur*
10:00 - 20:00 uur*
09:00 - 20:00 uur*
09:00 - 20:00 uur*
GESLOTEN
GESLOTEN

* uitsluitend op afspraak

Laatste Update: 20-04-2024